25 November 2010

Langkawi's vacation

Hey hey ho ho ho! Hehehe. Dh lame xjenguk2 teratak neh. So, aku nk story pasad vacation aku n the kerabats baru2 neh. Macam2 menda jadik wohh! Anywayy, holiday kali neh mmg besh laa jgk than before. Next week ingt nk jalan2 pegi klcc n bukit bintang ngn my kezen.Tp tatau laa jadik ke x, kne ask my mom's permission 1st. Hukhukhuk. Okey2, back to da topic, aku nk cerite pasad menda2 yg jadik mse vacation tadih kan.

Mase pegi langkawi baru2 neh, kteorg stay kt chalet tepi lawot. Skali tgok mcm besh, tp klu korg nk taw tmpt tuh berhantu rupenye. Ptot la aku pelik smcm jeh knp pelacong2 yg dtg xstay kt chalet, tp kt hotel. Sedare2 aku rmai yg kene.

1st story ; Nenek aku kene cmni > Mase tuh pukol 2-3pg. Kat tingkap chalet yg kteorg duduk tuh nenek aku ckp dye nmpk cahaya lampu. Ala yg wane kuning tuh kan. Then dye ckp time 2 sume org tgah membute, tnampak sumting lalu lalang kt bwh lampu tuh. Kirenye dye nmpk dr bilik laa kan. Lalu nenek aku ckp "mungkin ade pokok dilambung angin kot kt bwh lampu tuh" (kunun nk sedapkan hati). Agak2 tengkuk dye rase lenguh, dye bpaling blah kiri plak. 5min pastu, dye toleh balik tgok tingkap tadi. Tibe2 lampu yg dye nmpk td dh xde. Tingkap tuh gelap je. Lampu tuh terbakar ke? Haaa~ 2 aku tatau lahh kan. Esoknye, pkol 7pg dye kuar nk tgok lampu mlm td tuh. Alangkah terkejutnya beliau (ayat skema tahap dewa) sbb kt depan chalet kteorg tuh hanye ade pokok besa, tp tiang lampu tarak. Hohh! >.<

2nd story ; Next kezen aku. Mlm kol 8 cmtu, aku with makcik2 n kezen pegi beli makanan jap kt kedai makan sbb masing2 kebulur mcm pelarian palestin. Dlm 200m dr chalet kteorg. Dh la enviroment kt situ mcm dok dlm hutan. Mmg seram klu jalan mlm2, sbb tuh pegi beli ramai2. Odw balik chalet, aku,mader,brader aku jalan dulu. Yg laen tunggu kt kedai mkn. Kezen aku neh nk ikot balik skali, tp kteorg dh jln jauh. So, dye lari2 nk 4lo kteorg. Dye ckp, mse dye lalu kt bwh 1pokok neh, dye tdengar sumting. Ape lg, dye tmbh speed laa kan. Mlm tuh dlm pkol 4pg, (mlm yg same nenek aku kne kaco) dye tbangun n kejutkan nenek aku sbb tgn dye blah kiri sakit sgt. Rase berat gile,xleh nk gerak. So, dye suroh nenek aku urot2. Nenek aku ckp, dye seram je tgok kezen aku tuh bangun nangis teresak2. Alaa, mcm pontianak nangis tuh. Tersedu2. Bile nenek aku pgg tgn dye nk urot, tibe2 meremang bulu roma nenek aku. Pastu dye bace laa ape yg patot mse urot kezen aku. Nasib baik dye leh tido balik.

3rd story ; Yg makcik aku, mlm 2 pon dye kene jgk, same ngn nenek n kezen aku. Al maklumlah, mlm tuh kteorg kasik party sama dye sbb besday dye mlm tu. Seronok sgt, tu pasal kne kacau. Dye pnye story plak > Mse tuh dlm pkol 12.30mlm, tibe2 dye tbangun. Dye tgok anak laki dye yg sindrom tuh dh tdo ke blom. Tibe2 dye tgok anak dye 2 xde atas katil. So dye mngelabah laa. Dye carik dlm toilet plak kot2 anak dye 2 pg kencing ke hape kn. Tp xde jgk. Dye pon mngelabah sbb ingt anak dye hilang. Tibe2 anak dye tuh ade kt blakang dye, tenung jeh mak dye tu. Makcik aku pon dh naek seram n dye ckp kt anak dye "eh adam, npe ko xtdo lagi neh?" Pastu baru laa ank dye tu pg sambung tido. Persoalannye skarang, knp td makcik aku carik2 dye dlm chalet yg kecik tuh takde? n tibe2 anak dye tu ade kt blakang dye. Tak ke seram cmtuh. Huhh!

4th story
; Subuh pukol 6pg, aku turon pg laut sorg2. Sbb smlm pakcik aku ckp klu mndi laut pagi2 bute lg syok. Aku pon pg laa kt laut sbb nk tgok dorg dh turon ke belom. Tgok2 sorg pon takde, ckp tak serupa bikin. Tipah tertipu lagi. Cisss. So, aku lepak kt atas batu besa yg ade kt tepi laut tuh. Malas plak nk balik bilik kan. Duduk tgok bulan, lalu hatiku berkata "Aikk, subuh2 pon ade bulan lagik. Bulan penuh lak tuh. Lawa plak aihh". Tibe2 aku tpikir, ptot laa dorg kne mlm td, bulan mengambang rupenye. Tgah duduk2 mlayang prasaan, tibe2 ade org swit kt aku. Aku pon toleh kiri kanan depan blakang, sape plak yg panggil aku subuh2 neh. Aku tgok2, takde org pon. Aku dh naek seram. Nak balik bilik, jauh. Lagi laa aku takot. So, aku uat bodo je, sambung layan perasaan. Nk ilangkan rase takot. Hahaha.

5th story ; Kali neh acu aku plak. Waktu malam pukol 9, kaum2 ppuan lepak dlm 1bilik. Borak sakan. Maklum ler, kalau dh sdare tuh ade jeh benda nk diceritekan. Sembang punye sembang, tibe2 ade bunyik org ketuk chalet kteorg. Yela, chalet kn kayu. Kalau org ketuk msti la denga kan. Kteorg tergamam, sape plak yg nk ketuk2 chalet org mlm2 neh. Takde keje ke nk kcau org. So, kteorg wt bodo jela. Stengah jam pastu, pas borak dan borak, tibe2 acu aku ckp "Syafiq keh kat luar tuh?". Aikk. Apekehal plak acu aku neh. Kteorg xdgar ape2 pon, tibe2 dye ngarut. Aku pon bukak laa pintu, nk jenguk2 kot2 abg aku (syafiq) tuh, ade kt luar. Tp, takde org pon. Aku tutup pintu blik, n ckp kt acu aku mne ade org kt luar neh. Acu aku ckp, tp dye dengar sore abg aku tuh ckp2 kt luar td. Aishh. Sore sape plak yg acu aku dengar tu, pdhal time tu abg aku ade kt bilik dye ngn kaum laki. Pdhal kteorg xdengar pape sore pon, kecuali dye. Errr --'

Cite antu dh abes. Hahaha. Meh aku nk cite plak bala yg aku kena. Time tuh petang, dlm kol 2-3ptg. Kezen aku ajak g mandi swimming pool, aku pon ikot jela. Agpon tgah boring kan. Abg2 n adk2 aku pon mndi skali. Then, fader aku ajak g mandi laut plak. Time tuh dh pukol 4ptg. Klu nk pg laut dr swimming pool tuh, kne turun tangge batu dulu. Tepi2 tuh ade rumput. Aku malas nk turun tangge, so aku lompat jela. Tibe2 lutut aku lembik, so aku xdpt thn kaki, jatuh tergolek2 kt jln batu tuh. Golek punye golek las2 aku terbaring. Malu tahap 99%, sbb mse tuh omputih ramai nk turun ke laut skali. Mmg cilakak tol. Lutut aku tersagat kt batu, mmg berdarah2. Then aku pikir, klu mandi kt laut mybe okey sikit luka neh. So, aku xsapu ubat ape tros pg mandi laut. Mandi punye mandi, tibe2 aku rase sumting mcm benang elektrik bpaut kt kaki aku. Mmg tkejut arhh. Aku mngelabah n tarik2 benda yg cm bpaut kt kaki aku td. Then, rase pedih mcm kaki korg pas kene kelar. Punye laaa pedih kan. Rupe2nye aku kene attack ngn obor2. Aku ckp kt kezen yg aku kene obor2, tp dye tak caye. 10min pastu dye plak kene. Hah padan muke, aku ckp xnk caye. Then, aku tros balik bilik nk sapu ubat. Tgok2 kaki aku dh bengkak, kuntilanak tol. Hahaha.

Malas tol nk type ending, dh la entry aku neh berjela2. Type 2pkataan je senang. THE END! :D
❝ OTOMEN KOSMOS OTOMEN DAIA, NANTI-2 DATANG LAGI YAA :D ❞

No comments:

Post a Comment

Hak Milik Terpelihara @ FykaNova 2011